Blog

Om de informatie en inspiratie op ons platform uit te breiden zijn we op zoek naar gastbloggersDraagt jouw initiatief of product bij aan een duurzame inrichting van de groene buitenruimte en heb je belangstelling voor een gastblog of een vermelding op deze site? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.  

Een regenton in de tuin

Gastblog door Suzan van Tonnellerie Den Oude.

De vraag naar het zinvol gebruik van regenwater neemt de laatste jaren steeds meer toe. Gemeentes investeren in wateropvangbekkens, bewoners wordt gevraagd om de hemelwaterafvoer af te koppelen, enkele gemeentes houden zelfs  ‘regentonacties’ en ook in tv-programma’s krijgt de regenton steeds meer aandacht.

Lees meer »

De regenton in de winter

Door Anneke Beemer 

Regenton afsluiten

De winter is in aantocht. Hoewel we vantevoren niet weten wat voor een winter dit gaat worden, is het toch verstandig om niet te wachten totdat het echt gaat vriezen. Zowel een kunststof als een houten regenton kunnen makkelijk vorstschade oplopen, zeker wanneer de temperatuur ook overdag onder de 0 graden blijft. Maak daarom voordat het gaat vriezen de regenton leeg, ook het water dat onder het kraantje staat.

Lees meer »

Kabinetsbeleid water

Door Max Griebling

De komende jaren ligt er een forse uitdaging om de doelstellingen voor waterveiligheid, zoetwaterbeschikbaarheid en ruimtelijke adaptatie in 2050 te halen. Dat staat in het herijkte Deltaprogramma 2021. Het Deltaprogramma 2021 laat zien dat de koers die is ingezet de goede is, maar dat de uitvoering moet versnellen. Opeenvolgende jaren met perioden van droogte en hitte en vele hoosbuien bevestigen die noodzaak.

Lees meer »